Także polecam HDI ... posiadam tam jeden samochod drugi akurat w inter risku ale dzieki pomocy Pani E. Migdy nie strace znizek w przypadku kolizji na jednym z aut. Co do hdi tanio ale dodatkowo pełne zniżki osiągasz po 6 latach a nie jak w PZU po 8
Zodiac
Obserwator
Wysłany: 4 lut 2010, o 22:09
Piasek napisał(a):
wydaje mi się że na 3go maja, ja mam w HDI Asekuracja i nie narzekam, dużo taniej niż w PZU
na 3go maja czyli w gdzie? bo na tej ulicy jest PZU
Idź, zadzwoń i się dowiedz.. dla każdej osoby oc może być opłacalne gdzie indziej, wpływ na to mają zniżki/zwyżki, stawka podstawowa, miejsce zamieszkania, wiek, moc auta i wiek itp. Mi np. najbardziej opłacało się ubezpieczyć TUW. A np. w link4 i liberty było dużo drożej niż w pzu...
mój przykład - pzu oc - ok. 800 zł bo zwyzki za wiek, mbank 350 zł z nnw. Po roku skalkulowałem składkę jeszcze raz i płacę 260 z nnw. Chyba wszystko w temacie. Jest bodaj 6 ubezpieczycieli.
Heniuś
Początkujący
Wysłany: 7 maja 2010, o 16:00
Osobiście polecam Aviva. Cena naprawdę dobra. Wszystko załatwia się przez telefon i internet.Wygodnie i bez chodzenia i czekania w kolejkach. Byłem PZU na 3 Maja zrezygnować z ubezpieczenia,to ludzie którzy tam pracują wyglądali jakby za karę tam siedzieli. mBank też ma dobre stawki.
_________________ piwo to moje paliwo
kaszanka
Początkujący
Wysłany: 30 cze 2010, o 19:59
mBank- dobra oferta dla tych, co mają swój 1 samochód bez zniżek i wyliczenie dokładnej składki w kilku firmach – możliwość opłacenia składek w ratach, co miesięcznych – ściągane z konta automatycznie. W przypadku AC masz też relatywnie dobry stosunek składki do wyliczonej wartości auta +/- 10%. Aviva dobrze wychodzi, jeśli masz już jakieś zniżki, bo nie wiem jak teraz, ale kiedyś przenosili zniżki z OC na AC dodatkowo jasno napisane – ubezpieczenie szyb. Wiele osób, które rezygnują z PZU przeskakują, do AXA – w sumie też konkurencyjna oferta – zawsze możesz sprawdzić ALIANZ i Liberty, chociaż tam wyższa składka w AC oznacza wyższą wartość auta. Przykładowo kolega płacił w PZU przy zniżce 60% składkę, OC+ AC 3 tyś 200 zł a Liberty – to połowa ubezpieczenia, – czyli za te pieniądze masz 2 lata. A Link4 odradzałbym z powodu kłopotów z likwidacją szkód – no i ta cena koledze powiedzieli 1 kwietnia śmieszną sumę, więc stwierdził, że za te pieniądze to jego auto nie jest dobrze ubezpieczone
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]